Waarom het onderhouden van jouw robotmaaier belangrijk is.

mekanieker

Je hebt vast weleens het gezegde gehoord: “Het gras is altijd groener aan de overkant.” Maar bij Slimme Tuin geloven we dat het gras het groenst is waar je er goed voor zorgt – en dat geldt ook voor je Automower! Hier lees je waarom onderhoudt zo belangrijk is.

Het gras onder je voeten voelen

Een Automower is het summum van tuingemak. Deze kleine tuinhulp zorgt ervoor dat je grasveld altijd op zijn best is, zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen. Maar zoals elk apparaat, heeft ook een Automower zorg en aandacht nodig. Door regelmatig onderhoud blijft je maaier efficiënt werken en voorkom je dat je letterlijk het gras onder je voeten voelt wegglijden.

Een bot mes maait niet scherp

Het is een simpele wijsheid: een scherp mes snijdt beter. En in de wereld van Automowers betekent dat: een gladder en gezonder gazon. Door de mesjes regelmatig te controleren en te vervangen, zorg je ervoor dat het gras netjes wordt afgesneden en niet wordt beschadigd. Hierdoor voorkom je gele plekken en blijft je gazon stralend groen.

Afhankelijk van tuin tot tuin (water geven, meststoffen, soorten gras,…), maar gemiddeld genomen zal je per 400m² één keer per maaiseizoen moeten vervangen. Als je merkt dat het gras niet mooi wordt afgesneden (gerafeld) of de maaier een brommend geluid maakt is het weliswaar het moment om de mesjes na te kijken.

Laat het gras maar groeien (maar niet de problemen)

Als je je Automower verwaarloost, loop je het risico dat kleine problemen grote worden. Een klein mankement kan, als het niet op tijd wordt opgemerkt, leiden tot een grotere, kostelijke reparatie. Regelmatige check-ups helpen deze problemen te voorkomen. Dus: laat je gras maar groeien, niet de problemen.

Concreet:
Jaarlijks tijdens de wintermaanden winternazicht + hotel aan te raden. Tijdens het seizoen de mesjes controleren en de maaier af en toe schoonmaken met een borsteltje als deze droog is (dan vallen de restjes gras er het gemakkelijkste uit)

Automower winternazicht

Een groene investering

Een Automower van Slimme Tuin is niet zomaar een aankoop; het is een investering in een groenere, mooiere tuin. Door goed voor je maaier te zorgen, zorg je ook voor je investering en verleng je de levensduur van je apparaat. Zo geniet je jarenlang van een prachtig gazon en blijft het niet bij groene dromen.

Onderhoudsformules van Slimme Tuin

Kies een van onze abonnementsformules en geniet van het beste onderhoud voor je toestel:

  • Essentieel: Basisonderhoud, winternazicht, 10 jaar garantie & meer!
  • Zorgen vrij: Alles van ‘Essentieel’, plus lente-startup, zomercheck & handige thuisophaling.
  • Schone pelouze: Zorgen Vrij’ plus jaarlijkse bemestingen voor een groener, sterker gazon.

Conclusie

Het gras is niet groener aan de overkant; het is groen waar je het water (en onderhoud!) geeft. Besteed daarom de nodige zorg aan je Automower en geniet seizoen na seizoen van een stralende tuin. Bij Slimme Tuin staan we altijd klaar om je te helpen en te adviseren over het onderhoud van je toestel. Want, zoals we altijd zeggen: een slimme tuinier kijkt verder dan zijn gras lang is!

Bij Slimme Tuin helpen we je graag bij elke stap van het proces, van advies en installatie tot onderhoud en service. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de voordelen van een robotmaaier voor jouw tuin

Meer slim advies

Hoe verzorg ik mijn gazon in de zomer?

De zomer is in volle gang en dat betekent dat onze tuinen volop in bloei staan en jouw gazon weelderig groeit onder de warme zon. In deze blog delen we waardevolle tips en inzichten over hoe je jouw gazon optimaal kunt verzorgen tijdens de zomermaanden

Lees meer