De Gazonbuddy: “Maaibaarheidsfactor 10”

 

 

Maak kennis met de unieke eigenschappen van onze Husqvarna robotmaaiers van Slimme Tuin. Voor dit interview wisten wij het model 105 te strikken.

Ik bevind mij in een gezellige stadstuin. Aan de linkerkant zie ik een klein perkje blozend van de rozenstruiken, rechts staat er een diepgroene haag. Daartussenin straalt een strak, effen grastapijt waar menig biljartlaken jaloers op zou zijn.

“Hallokidoki, zocht je mij?”

Aan mijn voeten staat de AM105, de kleinste en schattigste robotmaaier die ik tot nu toe mocht ontmoeten.

ST: Hallo, jij bent vast de gazonbuddy? Mooi gazon. Hebben jij en jouw collega’s dat gedaan?

“Mijn collega’s??? Haha. Jij bent waarschijnlijk meer gewoon om mijn grotere broers en zussen aan het werk te zien. Ik kan je eerlijk zeggen dat ik dit met groot gemak in mijn eentje doe hoor.”

ST: Sorry… Dat is behoorlijk indrukwekkend. Hoe speel je dat klaar?

“Wel, ik kreeg heel wat kracht mee, waardoor ik probleemloos maairitten van één uur aankan. Daarnaast maken mijn drie wielen en mijn compacte schild mij behoorlijk soepel en wendbaar. Geef mij een vlak tuintje tot 600m² en ik klaar voor jou de klus.”

ST: Ik heb daarnet gezien dat je mensen zo gelukkig naar jou kijken.

“Ja, ze zien mij graag bezig. Ik volg nooit hetzelfde patroon en dan hoor ik hen soms raden in welke richting ik mijn weg voortzet. Ik verras hen graag en bovendien verkrijg ik zo het mooiste resultaat.”

ST: Mag ik zeggen dat je echt wel schattig bent?

“Dat mag je zeker. Mijn mensen zeggen dan ook dat ik een hoge maaibaarheidsfactor heb.”

ST: Wat mij betreft heb jij maaibaarheidsfactor 10.

Laatste aanpassing op: 17 februari 2020 om 10:21

Deel dit bericht