Voorkant Boerke Buelens

Boerke Buelens

Een korte samenvatting van waar Boerke Buelens komt en hoe we uiteindelijk tot Slimme Tuin zijn gekomen.

Het verhaal begint ergens diep in de 19de eeuw, waar weten we niet maar ongeveer 5 generaties geleden is het allemaal begonnen.

De familie Buelens moet dan gestart zijn met een klein voedingswinkeltje in Haacht. Maar snel hadden ze door dat ze meer heil konden vinden in het verkopen zaden en benodigdheden voor de tuinbouw. En het zal ook rond die periode geweest zijn dat de naam “Boerke Buelens” is ontstaan. Nog enkele generaties (en verhuizingen) later werd de focus meer en meer verlegd naar de huiselijke tuin en al zijn nevenproducten.

Ondertussen waren wij goed gesetteld in het centrum van Steenokkerzeel. Ons tuincentrum was de laatste jaren wel aan vernieuwing toe. Vernieuwing in de vorm van “waar gaan we naartoe?”, “Hoe moet het nu verder?”, “Volgen we het huidige pad en/of investeren we in de uitbreiding van het gebouw?”, enzovoort…

In 2016 hebben we een op z’n minst gezegd een “turbulent” jaar meegemaakt. Grootse plannen van vernieuwing met het nodige tumult en de uitgebreide uitverkoopacties. Maar daar kwam helaas genoeg een abrupt einde aan tegen het einde van het jaar. De financiering was namelijk niet meer haalbaar en te risicovol geworden.

Conclusie: Boerke Buelens staat als het ware “te koop”. En wij zijn naarstig op zoek naar de perfect partner. Waarbij wij stil hopen dat het in de lijn blijft van wat we tot voor kort deden.

Nu hadden wij ook al een behoorlijke reputatie opgebouwd in de wereld van de automatische grasmaaiers. En dit konden we niet verloren laten gaan, heel wat passie en ervaring lag klaar om verder uit te bouwen. Begin 2017 werd dit idee leven in geblazen onder de naam Slimme Tuin.

Wij zullen Boerke Buelens en de vorige generaties Buelens-en nooit vergeten wetend dat alle onze expertise en ervaringen daar gekiemd zijn en nu kunnen verder groeien in ons nieuw concept. Met dank aan onze ouders Hans & Lieve om dit allemaal door te staan en mee te bouwen aan onze toekomst.

Sam & Tim Buelens.

Boerke Buelens blijft wel open voor de herstelling van uw grasmaaier.

Meer info? Vraag maar raak via de knop hier onder

Laatste aanpassing op: 24 maart 2017 om 11:24

Deel dit bericht