Automower kenmerken
De belangrijkste kenmerken van de Automower® op een rij


De robuuste en betrouwbare Husqvarna Automower® levert een perfect maairesultaat, zelfs bij uitdagende gazons. Hij navigeert eenvoudig door complexe gebieden, beweegt zich soepel door nauwe doorgangen, over ruw terrein en steile hellingen, zodat u elke dag een perfect gemaaid gazon hebt met minimale interactie. Geen lawaai, geen gedoe, gewoon een geweldig gazon.Mulching


De Automower® werkt volgens het mulching principe. Door het regelmatig uitrijden laat hij geen zichtbare grasresten achter die tussen de grassprieten vallen en op korte termijn op natuurlijke wijze vergaan. Perfect gemaaid gras, altijd even kort!

Mulchen heeft heel wat voordelen, en deze worden allemaal benut door onze grasrobot. Het grote nadeel van mulchen was het tijdrovende werk om heel regelmatig (in het hoogseizoen tot 3 keer per week) de grasmaaier uit te halen en over het gras te rijden. Omdat anders de grasresten gaan ophopen vallen bij onze grasrobot volledig weg!

Kortom:

 • Geen grasresten
 • Natuurlijke bemesting
 • Tijdswinst
Contacteer ons!

Veiligheidsmesjes


De kleine, scheermes achtige mesjes zijn kenmerkend voor de Husqvarna Automower® en bepalen enkele belangrijke voordelen.

Ze zijn heel wat veiliger dan de standaard messen van een traditionele grasmaaier. De mesjes zijn licht en komen pas tevoorschijn door de middelpuntzoekende krachten van de maaischijf. De maaimesjes hebben ook twee snijkanten en de motor draait in beide richtingen voor een optimale levensduur van de messen.

Bij het optillen van de maaier schakelen de messen automatisch uit. Raken de mesjes een hard voorwerp, dan slagen ze naar binnen om schade te beperken

Kortom

 • Veiliger
 • Klein & licht
 • Dubbelzijdig gebruik
Contacteer ons!

Stil


Het innovatie ontwerp van de wielmotoraandrijving, de kleine mesjes en de lichte maaibalk zorgen er samen voor dat de Husqvarna Automower® de geluidshinder tot een minimum herleid. Laat hem gerust ‘s nachts of op zondag zijn werk doen. Uw buren zullen het niet eens merken!

Contacteer ons!

  Energiezuinig


  De Automower® werkt op een accu, daarom is er geen sprake van schadelijke uitstoot en is het energieverbruik buitengewoon laag. Wanneer de Eco modus is ingeschakeld wordt het lussignaal in de begrenzings- en begeleidingskabel automatisch uitgeschakeld wanneer de robotmaaier terugkeert naar het laadstation of niet mag maaien op basis van de timerinstellingen. Afhankelijk van het model en de te maaien oppervlakte zal je tussen de 10 € en 100 € elektriciteitsverbuik per maaiseizoen uitkomen.

  Contacteer ons!

  Ook als het regent


  Weersbestendig, absoluut. Maak u geen zorgen, de Automower® maait perfect onder zo goed als alle weersomstandigheden. De cruciale onderdelen worden veilig beschermd tegen regen, stof en gemaaid gras.

  Contacteer ons!

  Complexe tuinen


  De Husqvarna Automower® heeft een betere tractie en een lager gewicht, en is dus ideaal voor hellingen tot 45% (24°). En de praktijk leert ons dat hij nog veel meer aankan.

  Contacteer ons!

  Ongelijkmatige ondergrond


  Dankzij de grote wielen is de Automower® ook zeer geschikt voor oneffen oppervlakken. En is klein genoeg om de welvingen van een ongelijkmatig gazon te volgen.

  Alle modellen van Husqvarna passeren probleemloos nauwe doorgangen tot 60 cm breed. De automatische doorgangsdetectie maakt de installatie eenvoudiger en vermindert zichtbare sporen.

  Indien nodig kan de Automower® via een kabel begeleid worden om hem op verschillende punten te laten starten. Handig als er smalle doorgangen zijn tussen de gazons, om te zorgen voor een gelijkmatig maairesultaat. Via diezelfde kabel kan hij ook makkelijk zijn weg terugvinden naar het laadstation.

  De Automower 450X is uitgerust met objectdetectie op afstand. Bij het detecteren van een voorwerp zal de robotmaaier vertragen en omkeren indien nodig.

  Heb je bvb een boomgaard die tijdens het oogstseizoen niet gemaaid mag worden. Moet de maaier via een poortje naar het andere stuk van uw tuin? Ook in de meer uitdagende tuinen kan een robotmaaier worden ingezet!

  Contacteer ons!

  Weertimer


  Bepaalde modellen hebben een weertimer aan boord. Een weertimer zorgt ervoor dat de maaitijd van de robotmaaier aangepast zal worden aan de hand van de groeisnelheid van het gras. Vaker als het gras stevig groeit en minder als dit niet het geval is.

  Contacteer ons!

  Instelbare timer


  De grasrobot rijdt wanneer u dat wilt. Graag ‘s nachts of ‘s morgens, dat kan als u maar de benodigde tijd in het oog houd die de maaier nodig heeft het gazon gemaaid te krijgen.

  Kan de robotmaaier bvb 68m² per uur aan dan zal deze voor een gazon van 340m² dagelijks gemiddeld 5 uur actief moeten zijn (voorbeeld adhv van model 315X ). Meer info in de sectie over gebiedscapaciteit.

  In te stellen via de display van de boordcomputer of via de Automower® Connect App op uw GSM of tablet.

  kortom:

  • Laat hem uitrijden wanneer u dat wilt
  • Instelbaar via display of via App
  • Tijdsduur afhankelijk van model en grote tuin
  Contacteer ons!

  Maaiwijze Automower


  Hoe vindt ons grasbeest nu eigenlijk zijn weg terug? Is er spoorvorming? Deze vragen kunnen we beantwoorden door een korte uitleg te geven over hoe de maaier te werk gaat.

  Bij installatie wordt er een begrenzingskabel (gele lijn op de afbeelding) getrokken. Binnen deze zone zal de maaier zigzag over en weer rijden om een perfecte mulching te bekomen zonder spoorvorming.

  Na jarenlang onderzoeken en testen is gebleken dat een schijnbaar willekeurig patroon, in verschillende richtingen de meest beproefde en betrouwbare manier is om het hele gazon te maaien, zonder stukjes over te slaan. De betrouwbaarheid en precisie van andere technologieën die nodig zijn om systematisch te kunnen maaien, zijn niet voldoende om de lusdraad en het willekeurige maaipatroon dat de Automower® op dit moment gebruikt, te overtreffen.

  Tevens wordt er meestal ook een extra kabel gelegd om het toestel extra te geleiden. Deze geleidingskabel (rode lijn op de afbeelding) heeft 3 interessante functies.

  1. Hierdoor vind de Automower nog sneller zijn weg terug naar het laadstation.
  2. Kan deze kabel volgen tot moeilijker bereikbare zones van de tuin.
  3. Geeft de mogelijkheid om de maaier op verschillende plaatsen in de tuin te laten starten.

  Aan te raden is om deze kabels ondergronds te plaatsen om beschadiging te vermijden. Zal de tuin nog aangepast worden, dan kan u opteren om de kabel bovengronds te houden.

  Kortom:

  • Geen grasresten door mulching
  • Zig zag patroon om spoorvorming te vermijden
  • Extra begeleiding door geleidingskabel
  Contacteer ons!

  Gebiedscapaciteit


  Een Husqvarna Automower® kan ingezet worden in kleine stadstuintjes. Maar is zeker ook geschikt om grote terreinen te beheren. Indien nodig kunnen zelfs meerdere toestellen samen een bepaald terrein afhandelen. Het kleinste model (Type 105) heeft een maximum bereik van 500m². Het grootste (Type 450X) kan tot 5000m² aan.

  Hou er wel rekening mee dat als een toestel ingesteld is op zijn maximum deze constant actief is, dwz heel de dag, 7 dagen op 7. Dit laatste wordt zo goed als nooit voorgesteld.

  Daarom halveer je best de capaciteit om zo tot het juiste type toestel te komen. In dat geval zal het toestel dagelijks een halve dag actief zijn (maaien, laden, maaien,…), een halve dag in rust zijn (laden). Uiteindelijk zal deze dan +/- 6 uur werkelijk aan het maaien zijn over een tijdspanne van 12u.

  Elk model heeft zo zijn eigen gebiedscapaciteit: lijst der modellen.

  Kortom:

  • Afhankelijk van het model tot 5000²m
  • Halveer best de maximum gebiedscapaciteit bij de keuze van het model
  • Meerdere toestellen mogelijk op één terrein
  Contacteer ons!

  Hoogte-instelling


  U kunt de maaihoogte instellen zodat het gras overal en altijd de gewenste lengte heeft.
  Handmatig of elektrisch (afhankelijk van het model).

  Contacteer ons!

  Installatie


  Zoals hierboven al verduidelijkt dient de begrenzingskabel voor het afbakenen van de te maaien zone eerst geplaatst worden vooraleer de maaier van start kan gaan. Dit kan op 2 manieren.

  1. Zelfinstallatie. Kiest u voor deze optie dan koopt u de nodige installatiekit (small, medium of large) en gaat u zelf aan de slag.
  2. Laten installeren. Dit is veruit de meest voor de hand liggende manier om het toestel in bedrijf te stellen. Slimme Tuin zorgt voor een snelle en correcte installatie.

  Meer info op deze pagina.

  • Afhankelijk van het model tot 5000²m
  • Halveer best de maximum gebiedscapaciteit bij de keuze van het model
  • Meerdere toestellen mogelijk op één terrein
  Contacteer ons!

  Conclusie


  Na 20 jaar ontwikkeling door de marktleider op gebied van automatisch maaien mogen we stellen dat de Automower® van Husqvarna topprestaties neerzet en meer levert dan verwacht.


  Contacteer ons. voor meer info

  Vraag hier uw offerte aan


  U kan ons steeds bereiken op 02 759 63 67 of info@slimmetuin.be om uw gegevens te bekijken, aan te passen of te laten wissen.